Προεπισκόπηση

Γίνε και εσύ εθελοντής διασώστης της ΕΟΕΔ

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ?


Ορίζεται ως εθελοντής αυτός που εκτελεί ένα έργο, μια εργασία, ένα καθήκον κτλ. με τη θέλησή του και με μοναδικό κίνητρο ένα συναίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και αλτρουισμού. Εκείνος που οδηγούμενος απο ένα συναίσθημα ανιδιοτέλειας προσφέρει τις υπηρεσιές του στο κοινωνικό σύνολο δίχως τυμπανόκρουσιες, μεγάλα λόγια κ δίχως να αποσκοπεί σε προσωπικά οφέλη.
Ο εθελοντισμός σαν δράση εκφράζεται είτε ομαδικά μέσω μη κερδοσκοπικών οργανισμών, συλλόγων, ομάδων κλπ. είτε σε ατομικό επίπεδο απο άτομα προθύμα και ικανά να προσφέρουν.
Η εύρυθμη λειτουργία μιας ομάδας εθελόντων πρέπει να στηρίζεται και πρέπει να στηρίζεται στην ομοιογένεια μεταξύ των μελών που την αποτελούν, σε συνάρτηση με την διαφορετικότητα μεταξύ των μελών, καθώς και στον σεβασμό απεναντί στους κανόνες που χαρακτηριζούν τον χαρακτήρα, την δράση και τη νομιμότητα μιας ομάδας.
Προσωπικές επιδιώξεις,μη τήρηση των κανόνων λειτούργιας (καταστατικό),έλειψη σέβασμου καθώς και ανάρμοστη η παραβατική συμπεριφορά απο μεμονομένα άτομα ή υποομάδες ατόμων προς τα υπόλοιπα άτομα-μέλη μιας εθελοντίκης ομάδας, θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη λειτουργία της ομάδας όσο και τον απώτερο σκοπό της που δεν είναι άλλος άπο την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο.
Η Ε.Ο.Ε.Δ.  Ι.Π. Μεσολογγίου σεβόμενη της αρχές που εκφράζει ο εθελοντισμός, έπι σειρά ετών είναι ταγμένη στο πλευρό του συνανθρώπου, με τον ρόλο του εθελοντή και όχι με το ρόλο του σωτήρα-υπερήρωα. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, καλούμε όλους εκείνους που τους συναρπάζει η ιδέα του εθέλοντισμου να συνταχθούν με τις εθέλοντικες ομάδες κοινώνικης δράσης και χαιρετιζούμε όσους προσφέρουν εθελόντικα και μόνον εθέλοντικα τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο.
Share on Google Plus

About Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ΕΟΕΔ) Ι.Π.Μεσολογγίου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου