Προεπισκόπηση

Γίνε και εσύ εθελοντής διασώστης της ΕΟΕΔ

Η Ε.Ο.Ε.Δ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ « Let’s do it Greece»

Στην πανελλήνια εκστρατεία καθαρισμού των πόλεων στο πλαίσιο του Let’s do it Greece συμμετείχε χθες Κυριακή η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας - Διάσωσης Μεσολογγίου, θέλοντας να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια τόσο με ρεαλιστικό και πραγματικό, όσο και με συμβολικό χαρακτήρα, πραγματοποιώντας εθελοντικό καθαρισμό στο  βυθό του λιμανιού Μεσολογγίου. Έτσι λοιπόν τα μέλη της ομάδας με επαγγελματίες δύτες και την πολύτιμη στήριξη του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου έκαναν αυτή τη δράση που ήταν ανοιχτή σε οποιονδήποτε ήθελε να βοηθήσει. Τα ευρήματα του βυθού δυστυχώς ήταν πολλά! Λάστιχα οχημάτων, ποδήλατα, πινακίδες, μπαταρίες οχημάτων, κάδοι απορριμμάτων, πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα, και πολλά άλλα,φτάνοντας συνολικά τους 2 τόνους περίπου.
Τα μέλη της ΕΟΕΔ αισθάνθηκαν την ανάγκη να ευχαριστήσουν όσους βρέθηκαν δίπλα τους, όπως ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Μπαλαμπάνης, ο Χρήστος Μπέλλας και η Μαρίνα Μεσολογγίου που βοήθησαν με το φουσκωτό σκάφος, ο Λιμενάρχης Νεκτάριος Μελιάδης και οι λιμενικοί που βρίσκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια του καθαρισμού στο λιμάνι, το ΕΚΑΒ και την καφετέρια «Αλατιέρα» που προσέφερε σνακ και καφέ.
Η ομάδα ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους δύτες: Δημοσθένη Τσόλα, Αθανάσιο Βασκαντήρα, Μάριο Στεργίου, Χρήστο Γαβριελάτο και Άρη Στεργίου, που πήραν όλο το βάρος της ενέργειας πάνω τους για αρκετές ώρες στο βυθό και ανέσυραν αυτό τον όγκο σκουπιδιών, ελπίζοντας να μην ξαναχρειαστεί η παρέμβασή τους για τέτοιο λόγο και οι πολίτες να μην ρίχνουν τα άχρηστα αντικείμενα στη θάλασσα. «Ήταν μια πραγματικά όμορφη μέρα, παρά την ασχήμια που ανελκύσθηκε από τον βυθό του λιμανιού μας. Είναι λόγος να αναλογιστούμε ότι μόνο μαζί και όταν είμαστε  πολλοί, μπορούμε να φτιάξουμε και να αλλάξουμε! Δυστυχώς υπήρξαν και απουσίες που μας λύπησαν. Εμείς όμως δεν πτοούμαστε ποτέ. Κρατάμε μόνο τα θετικά και έτσι συνεχίζουμε!», δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ, Διονύσης Τσιρόγλου.

                                     


































Share on Google Plus

About Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ΕΟΕΔ) Ι.Π.Μεσολογγίου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου