Προεπισκόπηση

Γίνε και εσύ εθελοντής διασώστης της ΕΟΕΔ

Η Ε.Ο.Ε.Δ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΕΕΔ ΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Την επιχειρησιακή ικανότητα στη συνδρομή περιστατικών έρευνας και διάσωσης επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης - Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου στην άσκηση με το κωδικό όνομα «Γ'έφυρα Μπανιά».Η άσκηση η οποία είχε διάρκεια 2 ημερών που έγινε και με την συνεργασία της Α.Σ.Ε.Ε.Δ(Ανεξάρτητος Σύνδεσμος Έφεδρων Ενόπλων Δυνάμεων) πραγματοποιήθηκε στη περιοχή του ποταμού Εύηνου.Στην συγκεκριμένη άσκηση τα σενάρια αφορούσαν,ορεινά ατυχήματα,εξαφανίσεις ανθρώπων σε δύσβατες και επικίνδυνες πλαγιές,έρευνα,Α΄Βοήθειες και μεταφορά τραυματία σε ασφαλές σημείο,στήσιμο καταυλισμού,χρήση πυξίδας,καταρρίχηση από γέφυρα 20m,ανέλκυση φορείου,τεχνικές καταρρίχησης και αναρρίχησης.
«« Η εν λόγω άσκηση που της δώσαμε το κωδικό όνομα «Γεφυρα Μπανια»,ήταν μια προγραμματισμένη άσκηση στα πλαίσια της ετοιμότητας και συνεργασίας μεταξύ των μελών της Ε.Ο.Ε.Δ και της Α.Σ.Ε.Ε.Δ πάνω στην Έρευνα και την Διάσωση με θεωρητική εκπαίδευση και πρακτικές εξασκήσεις.»» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ  Διονύσης Τσιρόγλου.








































Share on Google Plus

About Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ΕΟΕΔ) Ι.Π.Μεσολογγίου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου