Προεπισκόπηση

Γίνε και εσύ εθελοντής διασώστης της ΕΟΕΔ

Η ΕΟΕΔ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΚIΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ



Πρόγνωση Έκτακτων καιρικών φαινομένων από σήμερα 13/9 μέχρι και την Κυριακή 16/9
                                       



   Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται στη χώρα μας από σήμερα Πέμπτη 13/9/12, το βράδυ και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

   Συγκεκριμένα:

•·  Σήμερα Πέμπτη 13/9/12, από το βράδυ, στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και τη νύχτα στη Δυτική Στερεά, προβλέπονται έντονες βροχές και καταιγίδες.

•· Αύριο Παρασκευή 14/9/12, οι έντονες βροχές και καταιγίδες σταδιακά θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική και Βόρεια κυρίως Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στεραιά εκτός της Αττικοβοιωτίας και της Εύβοιας και πιθανόν τη Βόρεια Πελοπόννησο.

•· Το Σάββατο 15/9/12, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιοκαι την ηπειρωτική χώρα, εκτός της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και από το απόγευμα πιθανόν στο Βορειοδυτικό Αιγαίο.

•· Την Κυριακή 16/9/12, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και πιθανώς στο Βόρειο Αιγαίο, αρχικά προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση στις περισσότερες περιοχές, εκτός από τα βορειοανατολικά.

   Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, εφιστά την προσοχή των πολιτών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες. Συνιστάται ειδικότερα στους πολίτες:

•· Να βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και ότι οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά.

•· Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.

•· Αν βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο, να μένουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια όπως και από περιοχές στις οποίες έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

•· Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

•· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

•·  Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από την ΕΜΥ μέσω των ΜΜΕ.

•· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

   Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.


Share on Google Plus

About Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ΕΟΕΔ) Ι.Π.Μεσολογγίου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου