Προεπισκόπηση

Γίνε και εσύ εθελοντής διασώστης της ΕΟΕΔ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 1ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης -Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου διοργάνωσε το «1ο Σχολείο Μικρών Διασωστών» διάρκειας δύο ημερών 7 & 8-12-2019,στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του
ΚΔΑΠ Εξ-άσκησις στο Αγρίνιο.

Σε μικροί διασώστες μετατράπηκαν οι 40 μαθητές Δημοτικού,Γυμνασίου.Η Ε.Ο.Ε.Δ υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές την αξία των Πρώτων Βοηθειών,αλλά και την προετοιμασία σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών(Σεισμό) και να γνωρίσουν το σωστό τρόπο παροχής τους ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.Επίσης έγινε και μάθημα ψυχολογίας για να μπορούν τα παιδιά να διαχειρίζονται τον κίνδυνο και τις έκτακτες καταστάσεις που τυχόν θα  αντιμετωπίσουν.

Τόσο η παρουσίαση όσο και η πρακτική εξάσκηση έγιναν με απλό και εύληπτο τρόπο, κατάλληλα προσαρμοσμένο στις ηλικιακές ανάγκες των μαθητών, σχετικά με τη διαχείριση ατυχημάτων και τραυματισμών όπως αιμορραγία,ρινορραγία,έγκαυμα,πνιγμονή,λιποθυμία καθώς και καρδιόπνευμονική αναζωογόνηση-ΚΑΡΠΑ.Στο τέλος του Σχολείου οι μαθητές παρέλαβαν με χαρά το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

« Η απόκτηση δεξιοτήτων Βασικών Πρώτων Βοηθειών αποτελεί αναγκαιότητα στην καθημερινή ζωή και όσο νωρίτερα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά μας να τις αποκτήσουν, τόσο το καλύτερο.Η Βασική Υποστήριξη της Ζωής είναι μια ζωτική μάθηση, που όλοι θα πρέπει να μαθαίνουν με την πρώτη ευκαιρία.Είναι ωραίο να ζείς μεγαλώνοντας Μικρούς Διασώστες και θα ακολουθήσουν και άλλα πολύ ενδιαφέροντα σχολεία για τα παιδιά μας! Επίσης ένα μεγαλο ευχάριστώ στους ιδιόκτητες του ΚΔΑΠ Εξ-άσκησις για την όμορφη φιλοξενία τους» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Διονύσης Τσιρόγλου.
















Share on Google Plus

About Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ΕΟΕΔ) Ι.Π.Μεσολογγίου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου