Προεπισκόπηση

Γίνε και εσύ εθελοντής διασώστης της ΕΟΕΔ

Η Ε.Ο.Ε.Δ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΗ ΣΥΜΙΟΥ


Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης για μία ακόμη φορά κάλυψε υγειονομικά την πανηγυρική παρέλαση του ''Αη-Συμιού'', επιθυμώντας να διασφαλίσει στους κατοίκους της πόλης μας, στους πανηγυριστές και στους επισκέπτες μια ''χείρα βοηθείας''.
Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας σημειώθηκαν 4 περιστατικά. Παρείχαμε τις πρώτες βοήθειες σε δυο κύριες που τραυματίστηκαν όταν χτυπήθηκαν από άλογο και τις μεταφέραμε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, σε έναν κύριο που οδηγώντας το μηχανάκι του ξέφυγε της πορείας του και ανετράπη κοντά στον κόμβο του Αγ. Θωμά και τέλος σε έναν πανηγυριστή που τραυματίστηκε από σπασμένα γυαλιά. Με το 20μελές κλιμάκιο μας περιφρουρήσαμε το σημαντικό αυτό έθιμο του τόπου μας από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Την δεύτερη μέρα, θέλοντας να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας απέναντι στην συμπεριφορά κάποιων μελών του ιστορικού συλλόγου πανηγυριστών «ο Άγιος Συμεών» αποφασίσαμε να μην λάβουμε μέρος καθώς δεν έχουν μάθει να σέβονται τον συνάνθρωπό τους και ο σεβασμός δεν είναι κάτι που επαιτείτε αλλά επιτυγχάνεται. Σε καμιά περίπτωση ο ρόλος του επαίτη δεν μας αρμόζει!!
Ζητούμε συγνώμη και λογοδοτούμε στον Μεσολογγίτικο λαό, και σε κανέναν άλλον, δεν ανήκουμε σε κανέναν, δεν είμαστε ούτε "στρατιά" ούτε "μισθωτοί" κανενός. Είμαστε και θα είμαστε ΕΔΩ έστω και χωρίς ένα ποτήρι νερό!!!





















































































































































































Share on Google Plus

About Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ΕΟΕΔ) Ι.Π.Μεσολογγίου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου