Προεπισκόπηση

Γίνε και εσύ εθελοντής διασώστης της ΕΟΕΔ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο.Ε.Δ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ-Σ.Ε.Θ.Ε

Η Εθ.Ομάδα Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου το 4ήμερο 23/9 μέχρι & 26/9/2013 βρέθηκε στην Καλαμάτα  και παρακολούθησε το  Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης-Σ.Ε.Θ.Ε στις εγκαταστασεις της 120 Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως Αέρος-Π.Ε.Α.
 Η εκπαίδευση αυτή κρίθηκε σκόπιμη από το συγκεκριμένο σχολείο  για τις περιπτώσεις εγκατάλειψεις  Αεροσκάφους.Η εκπαίδευση της Ε.Ο.Ε.Δ  έγινε από έμπειρους εκπαιδευτές και χωρίστηκε σε 3 σκέλη,το πρώτο αφορούσε την θεωρεία που περιλάμβανε μαθήματα για τον απεγκλωβισμό και την εγκατάλειψη του αεροσκάφους, την χρήση σωστικών λέμβων,σωσιβίων,πυξίδας,φωτοβολίδων,ηχητικών και οπτικών σημάτων,χρήση ασυρμάτου και συχνοτήτων,επιβίωση μέσα στην σωστική λέμβο,καθώς και τους τρόπους περισυλλογής από εναέριο μέσο με αρτάνη Διάσωσης η με καλάθι Διάσωσης( Rescue Basket ). Το δεύτερο σκέλος με καθαρά πρακτικό χαρακτήρα με την εκτέλεση ενεργειών του πρώτου σκέλους  στην θάλασσα και την παραμονή και επιβίωση στην σωστική λέμβο μέχρι και την περισυλλογή από πλωτό η εναέριο μέσο.  Το τρίτο και τελευταίο σκέλος αφορούσε θεωρεία και πρακτική πάνω στις Α΄Βοήθειες,ψυχολογία Επιβίωσης,ερωτήσεις,απονομή πτυχίων.
 Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια της θεωρητικής όσο και της πρακτικής εκπαίδευσης δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα.
 Η Εθ.Ομάδα Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου ευχαριστεί θερμά για την εκπαίδευση και φιλοξενία την Διοίκηση της 120 Π.Ε.Α,την Διοίκηση και τους Εκπαιδευτές του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης Σ.Ε.Θ.Ε καθώς η διδασκαλία και η εκπαίδευση τους ήταν άριστη.


Share on Google Plus

About Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ΕΟΕΔ) Ι.Π.Μεσολογγίου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου