Προεπισκόπηση

Γίνε και εσύ εθελοντής διασώστης της ΕΟΕΔ

ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Ε.Δ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Το 1ο Σχολείο Βασικών γνώσεων για εθελοντές Διασώστες ξεκίνησε η Ε.Ο.Ε.Δ  Μεσολογγίου.Ο νέος εθελοντής  διασώστης, μέσα από τα μαθήματα της σχολής βασικών γνώσεων αποκτά τη δυνατότητα να συνεισφέρει σωστά, αποτελεσματικά και με ασφάλεια στο κοινωνικό σύνολο όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Όποιος δε θέλει να μείνει απλά θεατής και θέλει να πάρει θέση ως ενεργός πολίτης μπορεί να το κάνει μέσα από τη  Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ.
Η εκπαίδευση ειναι θεωρητική και πρακτική.Η εναρξη εγινε στις 9-2-2015 με το σεμιναριο «Η Ψυχολογία του Διασωστη πριν και μετά από ένα συμβάν» με εισηγήτρια την  Μεσολογγίτισα επιστήμονα Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ.Η Κα Πετροπούλου εξήγησε στους εθελοντές Διασώστες μέσα από διαφάνειες,θεωρειες αλλά και πρακτικές ασκήσεις πως μπορούν να διαχειριστουν το άγχος τους και πως μπορούν μα αποτρέψουν μια κρίση άγχους τόσο για τους ίδιους όσο και για τους άλλους σε ένα συμβάν.« Σήμερα ξεκινήσαμε έναν μαραθώνιο βασικών γνώσεων και ασκήσεων που θα κρατήσει 4 μήνες,ξεκινήσαμε από το πιο βασικό μάθημα ,αυτό της ψυχολογίας του Διασώστη!Ευχαριστώ θερμά την  Κα Πετροπούλου για την προσφορά της και σε ότι ζητήσαμε ήταν δίπλα μας.»δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ  Διονύσης Τσιρόγλου.










Share on Google Plus

About Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ΕΟΕΔ) Ι.Π.Μεσολογγίου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου