Προεπισκόπηση

Γίνε και εσύ εθελοντής διασώστης της ΕΟΕΔ

ΝΕΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ Ε.Ο.Ε.Δ

 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δοκιμαστική δράση έρευνας αγνοούμενου  στη θέση Κάκκαβος της περιοχής Ρέτσινα Μεσολογγίου.Η δράση πραγματοποιήθηκε με τα νέα μέσα που πλέον έχει στη διάθεσή της η ομάδα μας με την συμμετοχή του εν ενεργεία Αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού και Εθελοντή Διασώστη της ΕΟΕΔ Πατούλια Νικολάου, εξειδικευμένου στην ανάλυση αεροφωτογραφίας και χειριστή(πιλότος) μη επανδρωμένων αεροχημάτων (drone pilot).Το αποτέλεσμα στέφθηκε με επιτυχία χρησιμοποιώντας τετρακόπτερο drone της εταιρείας DJI Mavic Air2 εντός του φαραγγιού.
Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα  της Ε.Ο.Ε.Δ είναι και η πραγματοποίηση μεγάλης άσκησης Έρευνας Διάσωσης με τα νέα μέσα που πλέον διαθέτη.
« Η δυνατότητα του drone να φέρει ευρυγώνιες κάμερες για ευκολότερο εντοπισμό, το καθιστά έναν πολύτιμο βοηθό μας στον αέρα σε κάθε είδους Έρευνας και Διάσωσης όπου κάθε λεπτό που περνά είναι κρίσιμο για την ανθρώπινη ζωή.
Περιοχές δύσβατες και απόκρημνες μπορούν μέσα σε λίγα λεπτά,να ερευνηθούν για άτομα που χρειάζονται βοήθεια, μειώνοντας δραστικά τον χρόνο απόκρισης. Ευχαριστώ θερμά τον χειριστή και πιλότο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (drone pilot) Νίκο Πατούλια για την πολύτιμη συνεργασία που θα έχουμε στο άμεσο μέλλον!!»δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ  Διονύσης Τσιρόγλου.


                                                        


Share on Google Plus

About Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ΕΟΕΔ) Ι.Π.Μεσολογγίου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου