Προεπισκόπηση

Γίνε και εσύ εθελοντής διασώστης της ΕΟΕΔ

Η Ε.Ο.Ε.Δ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ "ΕΛΠΙΔΑ 2022"

 Η Ε.Ο.Ε.Δ για 5 μέρες κάλυψε υγειονομικά την πιο πολυαναμενόμενη δράση προσκοπικής περιπέτειας! Πάνω από 1000 έφηβοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, και αποστολές από την Κύπρο, την Γαλλία, την Αίγυπτο, και το Ισραήλ ελαβαν μέρος στην 6η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση «ΕΛΠΙΔΑ 2022»
Η Ε.Ο.Ε.Δ ακολούθησε την συσκηνία Βαρδούσια 1.
Η «Ελπίδα» είναι μια πανελλήνια Δράση Υπαίθρου ειδικά σχεδιασμένη για Ανιχνευτές και Ανιχνεύτριες(έφηβους προσκόπους ηλικίας 15-18 ετών).
Πρωταρχική επιδίωξη της δράσης είναι να αποτελέσει μία διαδραστική και βιωματική διαδικασία η οποία, μέσα από την έρευνα του φυσικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος των περιοχών που θα πραγματοποιηθεί, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των νέων για τη διάσωση και προστασία του οικοσυστήματος αλλά και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η «Ελπίδα 2022» πραγματοποιήθηκε  στις ορεινές περιοχές της Ρούμελης και συγκεκριμένα στους ορεινούς όγκους των Βαρδουσίων, της Οίτης, της Γκιώνας και του Παρνασσού.
<< Δεν μπορούσαμε να μην δεχτούμε την πρόσκληση-πρόκληση που μας έγινε από την Κεντρική Δοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων να λάβουμε μέρος και να καλύψουμε υγειονομικά και διασωστικά ένα κομμάτι της  «ΕΛΠΙΔΑ 2022» ακολουθώντας για λόγους ασφαλείας την συσκηνία Βαρδουσια 1.Η εμπειρία τρομερή,νιώσαμε τον σφυγμό των προσκόπων,γίναμε και εμείς για λίγες μέρες πρόσκοποι!! 
Για μία ακόμη φορα σε μία πολυ μεγάλη δράση εκτός των ''συνόρων'' μας γίναμε οι καλύτεροι πρεσβευτές της Πόλης μας.  
Ευχαριστούμε την Κεντρική Διοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για την πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία τους, επίσης ευχαριστούμε την Αρχηγο και τον Υπαρχηγό της συσκηνίας Βαρδουσια 1 Σοφία Δαγαλάκη και Γιάννη Μπουγατιώτη για τις όμορφες περιπέτειες που ζήσαμε μαζί τους στις κορυφές των Βαρδουσίων >> δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ  Διονύσης Τσιρόγλου.


























Share on Google Plus

About Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ΕΟΕΔ) Ι.Π.Μεσολογγίου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου