Προεπισκόπηση

Γίνε και εσύ εθελοντής διασώστης της ΕΟΕΔ

Η ΕΟΕΔ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ & ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ AED AΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ

 

Κλιμάκιο της Ε.Ο.Ε.Δ μετά από κάλεσμα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά βρέθηκε στο σχολείο στο οποίο μετά από μια μεγάλη χορηγία έχει πλέον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή .
Στόχος μας ήταν η  ενημέρωση και εκπαίδευση των γονέων και των Δσκάλων ώστε να είναι εφικτή η σωστή χρήση του εξωτερικού απινιδωτή στην επανεκκίνηση καρδιάς ενός θύματος καρδιακής ανακοπής.
O Αυτόματος Εξωτερικός Aπινιδωτής είναι μια συσκευή που έχει την ιδιότητα, αν εφαρμοστεί άμεσα στο θώρακα του ανθρώπου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή και γενικά αρρυθμίες καρδιάς αφού αναλύσει τον καρδιακό ρυθμό, με βάση ειδικό λογισμικό που διαθέτει, να αναγνωρίσει τις επικίνδυνες αρρυθμιολογικές καταστάσεις και να προβεί σε απινίδωση, επαναφέροντας τον καρδιακό ρυθμό. Με αυτό τον τρόπο η χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή αυξάνει θεαματικά την πιθανότητα επιβίωσης μετά από καρδιακή ανακοπή.















Share on Google Plus

About Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ΕΟΕΔ) Ι.Π.Μεσολογγίου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου